Over Ons

Zwermers is een Tilburgs performance-gezelschap van eigengereide makers dat locatiegerichte en interdisciplinaire voorstellingen maakt. We spelen gemiddeld 40 voorstellingen per jaar op verschillende podia en festivals in Nederland. Zo speelden we meerdere malen in De Nieuwe Vorst in Tilburg, in de Tolhuistuin in Amsterdam, al vier jaar in het straattheaterprogramma van Oerol en stonden we in 2019 op Over het IJ. In 2020 is Pan~// Catwalk onder andere geboekt door het hoofdprogramma van Oerol, het Limburg Festival en Theater op de Markt.

We worden o.a. (incidenteel) ondersteund door de provincie Noord-Brabant (Impulsgelden), Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Tilburg. 

Onder de noemer Pan~ (oudgrieks voor ‘alles’) doen wij doorlopend artistiek onderzoek naar het thema gender en identiteit en de normativiteit die onlosmakelijk aan deze thema’s verbonden is. We voelen de behoefte om de sociale mens in al zijn uitingsvormen te kunnen omarmen, ofwel inclusief te zijn. Het resultaat hiervan zijn performances die zich qua discipline ergens op het spectrum tussen fysiek danstheater, kostuumontwerp, live muziek en installatiekunst bevinden.